Digi-orkest

Live concert Digi-orkest


Datum: Zaterdag 9 oktober 2021

Aanvang: 20.00 uur     

Locatie: ZIMIHC-theater Zuilen, Prinses Christinalaan 1, 3554 JL Utrecht

Kaarten à € 12,50 p.s. verkrijgbaar via: www.zimihc.nl

De muzikanten van dit harmonieorkest hebben elkaar nog nooit in het echt ontmoet. Toch heeft het Digi-orkest een schitterend programma samengesteld en samen voorbereid. Tijdens de lock-downperiode is dit orkest gestart met realtime online repetities. Muzikanten verspreid over heel Nederland speelden via internet samen. Ieder vanuit zijn/haar eigen huiskamer. Het was bijzonder om na een periode van lange (muzikale) stilte elkaar weer te kunnen horen, om samen muziek te maken. En nu het concert. Vandaag komt het orkest voor het eerst live bij elkaar. Voor velen zal dit de eerste keer in lange tijd zijn om weer op het podium te staan. En u als luisteraar? Wordt dit voor u ook weer de eerste keer als toeschouwer? Zorg dat u getuige bent van de mooie klanken van dit unieke orkest!


Het Digi-orkest staat onder leiding van Rolf Hoogenberg

M.m.v. zang soliste Miriam Smit

Programma is zeer gevarieerd met werken van o.a. Jacob de Haan, Steven Reineke, Astor Piazolla en Quincy Jones

Het Digi-orkest

In een orkest of ensemble spelen. Wat missen we dat ontzettend! Maar nu is er voor jou de mogelijkheid om deel te nemen aan het Digi-orkest. Geef je op en vorm samen met andere muzikanten uit heel Nederland een harmonieorkest dat realtime online samenspeelt via Jamulus!


Het Digi-orkest is een play-in harmonieorkest dat georganiseerd wordt door Rolf Hoogenberg in samenwerking met Muziekvereniging De Herleving Zwaag. Je kunt je opgeven als je (v.a. B-niveau) een instrument bespeelt dat in een harmonieorkest thuis hoort. Om de bezetting zo compleet mogelijk te maken is het verzoek om bij opgave voor een sessie ook aan te geven of je wellicht ook andere instrumenten bespeelt. Daarnaast is het niveau van belang voor de partijverdeling én kun je misschien mensen in jouw omgeving enthousiast maken om ook deel te nemen aan het Digi-orkest want een mooi groot, compleet orkest speelt voor iedereen het lekkerste!


Speel mee met het Digi-orkest!

Je kunt je opgeven voor een project waarin je ongeveer 1x in de 2 weken online repeteert op ondergenoemde data, uitgezonderd de zomerperiode. Daarnaast gaan we elkaar live ontmoeten tijdens een projectdag op locatie en sluiten we die dag het Digi-orkest af met ‘s avonds een mooi concert!

Data van het Digi-orkest:


Vrijdag 23 april 2021

Zaterdag 24 april 2021

Vrijdag 7 mei 2021

Zaterdag 8 mei 2021

Zaterdag 22 mei 2021

Zaterdag 5 juni 2021

Zaterdag 19 juni 2021

Zaterdag 11 september 2021

Zaterdag 25 september 2021

Zaterdag 9 oktober 2021Jamulus instellingen testen van 20u tot 21u (geen repetitie)

Online repetitie

Jamulus instellingen testen van 20u tot 21u (geen repetitie)

Online repetitie

Online repetitie

Online repetitie

Online repetitie

Online repetitie

Online repetitie

Projectdag in Utrecht met ’s middags repetitie en ‘s avonds concert.

Tijden

Voor de online repetities op zaterdag gelden de volgende tijden:

10.00 uur tot 10.15 uur

10.15 tot 10.30 uur

10.30 uur tot 12.00 uur

12.00 tot 12.30 uur

Inloggen op Jamulus en Zoom

Mededelingen, sound check etc.

Repetitie

Napraten

Zaterdag 9 oktober projectdag met live concert!

Van 13.00 uur tot 17.15 uur live repetitie

Van 20.00 tot 22.00 uur concert

Deze dag zal plaats vinden in Utrecht.

Verdere details volgen zsm.

Uiteraard is dit onder voorbehoud van de maatregelen tegen corona die op dat moment gelden en voldoende inschrijvingen voor deelname aan het Digi-orkest.

 

Kosten

Om dit alles te kunnen organiseren en de projectkosten te dekken vraag ik een vergoeding voor de deelname aan de repetities en het concert. De totaalprijs voor deelname is € 87,50.

Na aanmelding ontvang je een factuur. Dit bedrag kan in 1 of 2 termijnen worden voldaan (aan te geven bij inschrijving). Bij afwezigheid bij een repetitie is helaas geen restitutie mogelijk. Op de projectdag wordt tussen de repetitie en het concert gezorgd voor broodjes.

 

Muziek en repertoire

Het Digi-orkest wordt georganiseerd in samenwerking met Muziekvereniging De Herleving Zwaag. We hebben met de FEMU een prima afspraak kunnen maken over het gebruik van (digitale) bladmuziek tijdens de sessies van het Digi-orkest. De bladmuziek van het Digi-orkest wordt digitaal aan jou beschikbaar gesteld en mag uitsluitend worden gebruikt tijdens de sessies van het Digi-orkest. Na afloop van dit project dien je de partijen te vernietigen/verwijderen. Het repertoire zal gedurende het project worden uitgebreid tot een mooi afwisselend en concert vullend programma.


Programma

Arsenal - Jan van der Roost

Oregon - Jacob de Haan

Choral for a Solemn Occasion - Mark van Delft

Fate of the Gods - Steven Reineke

The Show Must Go On - Queen arr. Larry Foster *(onder voorbehoud)

Libertango - Astor Piazolla arr. Lorenzo Bocci

Soul Bossanova - Quincy Jones arr. Masato Mayokoin

Pirates of the Caribbean - Klaus Badelt Arr. John Wasson

Funny Valentine - Lorenz Hart/Richard Rogers arr. Idar Torskangerpoll *(onder voorbehoud)

Feeling good - Bricusse/Newley arr. Henk Ummels *(onder voorbehoud)

Birdland - Josef Zawinal arr. Bob Lowden


Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor het Digi-orkest door het invullen van dit Google-form


Doorgang van het project

Het project gaat door bij minimaal 60 deelnemers. Het maximaal aantal deelnemers is 70.


Zelf aansluiten

Zorg vóór de sessies dat je goed bent aangesloten, de programma's goed hebt geïnstalleerd, ingesteld én getest. Het Digi-orkest is nadrukkelijk niet bedoelt voor technische ondersteuning bij het programma Jamulus. Laten we de tijd zo goed mogelijk benutten door lekker te genieten van het samenspelen.


Benodigdheden

Je dient zelf te zorgen voor de de juiste apparatuur om deel te kunnen nemen aan het Digi-orkest. 

Je hebt nodig:

  1. Een computer (werkt niet via Smartphone of tablet)
  2. Een bekabelde internetverbinding, dus een kabel rechtstreeks in je computer. Dit is heel belangrijk. Gebruik geen WiFi (ook geen high-speed). Inloggen op Jamulus kan via WiFi maar dat geeft ontzettende storing, is het niet bij jezelf is het wel bij de andere deelnemers.
  3. Een microfoon.
  4. Een hoofdtelefoon.
  5. Het programma Jamulus. 

Kijk voor het programma Jamulus + een compleet overzicht van de benodigdheden in de gebruikshandleiding op de pagina over Online Samenspelen.


Vertraging?

Online samenspelen. Kan dat dan en werkt het echt? Ja zeker! Conferentieprogramma's zoals Zoom en MSTeams geven hiervoor teveel vertraging. Omdat we het geluid via Jamulus en een directe server laten lopen is het geluid direct genoeg om goed samen te kunnen spelen. Zoom gebruiken we tijdens de sessies zonder geluid, alleen voor het beeld omdat het toch prettig is om elkaar te kunnen zien. Zorg dat je goed met een kabel bent aangesloten, je internetverbining goed functioneerd en je zult versteld staan van de mogelijkheden. Voor het beste resultaat zorg je dat de algehele vertraging onder de 40 ms is maar vertraging tot 50 ms is goed werkbaar. Zie de informatie hierover in de gebruikshandleiding op de pagina over Online Samenspelen. En wil je een voorbeeld zien? Kijk dan naar onderstaande video of voor een voorbeeld van een orkest klik hier.

Zoom

Zoom gebruiken we tijdens het Digi-orkest zonder geluid, alleen voor het beeld omdat het toch prettig is om elkaar te kunnen zien. Zorg dus dat je Zoom alvast goed hebt geïnstalleerd. Belangrijk bij het opstarten is wel dat je de volgorde aanhoudt: Eerst Jamulus opstarten en daarna Zoom. Op deze manier zorg je ervoor dat je audio-instellingen goed blijven functioneren. De uitnodiging voor Zoom ontvang je per e-mail na inschrijving.


Jamulusserver

Voor het Digi-orkest maak ik een privéserver aan. Deze server is slechts 2 uur geldig. Daarom geef ik ca. 20 minuten voor aanvang van het Digi-orkest per e-mail het servernummer voor Jamulus door. Houdt dus vlak voor de repetitie je e-mail goed in de gaten.


Vragen over het Digi-orkest

Vragen over het Digi-orkest kun je mailen naar digi-orkest@rolfhoogenberg.nl


Vragen over techniek

Technische ondersteuning kan ik helaas niet bieden. Lees de gebruikshandleidingen goed door. Mocht je er daarmee niet uitkomen kijk dan eens op YouTube. Er zijn inmiddels veel duidelijke instructievideo's door verschillende mensen op YouTube gezet. Zoekopracht: Jamulus

Zorg dat je Jamulus (en Zoom) goed hebt geïnstaleerd vóór aanvang van het Digi-orkest.

Privacy

Door deel te nemen aan het Digi-orkest stem je ermee in dat beeld en geluid van het Digi-orkest eventueel gebruikt worden door Rolf Hoogenberg of door andere deelnemers. Heb je hiertegen bezwaar, zorg dan dat je zo voor het beeld gaat zitten dat je niet herkenbaar bent. De gegevens die je doorgeeft bij inschrijving worden niet doorgegeven aan anderen en na afloop van de sessies worden je inschrijvingsgegevens gewist.


Technisch voorbehoud

De organiserende partijen onthouden zich van alle aansprakelijkheid aangaande (computer-)technische problemen vooraf of storingen tijdens het Digi-orkest. Feit is dat hoe beter de kwaliteit van de apparatuur van alle deelnemers, hoe beter het klinkende resultaat. Hierin hebben we een gezamenlijke verantwoordelijkheid.